Сім захоплюючих художніх фільмів: навчальні та натхненні історії на екрані

В одній зі шкіл, де я працювала, була чудова традиція спільного перегляду фільму вчителями на канікулах. Це створювало позитивну атмосферу в колективі і давало можливість разом відпочити, розслабитися і підтримувати дружні стосунки. Такий перегляд ставав спільним досвідом, який обговорювався: ми обмінювалися враженнями, думками та ідеями.

Погодьтесь, чудова ідея – на весняних канікулах влаштувати відпочинок із користю і переглянути в колі колег такі фільми:

1. «Чудотвориця» («Та, що створила диво», 2000 або 1962) недарма посідає перше місце у цьому списку. Заснований на реальних подіях (автобіографії відомої письменниці та суспільного діяча «Історія мого життя»), цей фільм порушує гостру проблематику інклюзивного виховання дитини з особливими освітніми потребами. У фільмі - багато важливих і актуальних тем: почуття батьків, довіра до спеціаліста, стосунки спеціаліста з батьками, встановлення керівного контролю тощо.

2. «Хористи» (2004) – це французька «Республіка ШКІД» - чудова музична драма про перевиховання «важких» підлітків з допомогою музики.

3. «Зірочки на землі» (2007) – зворушлива історія про те, як вчитель допомагає хлопчику з дислексією подолати труднощі у навчанні.

4. «Письменники Волі» (2007) – стрічка на основі книги Ерін Ґрувелл «Щоденники письменників Свободи». Це історія про вчительку і її «важких» учнів, які зрештою досягають успіхів у навчанні.

5. «Вчитель на заміну» (2011) – фільм про молодого вчителя, який отримує чергове тимчасове призначення в «неблагополучну» школу.

6. «Вистояти і досягнути» (1988) - історія про те, як справжня любов до своєї професії творить дива. В основі фільму - реальна історія вчителя математики.

7. «Перед класом» (2008) – стрічка розповідає історію вчителя з «синдромом Туаретта».

В цілому - спільний перегляд фільмів в колі колег-педагогів може стати не лише засобом відпочинку, але й важливою складовою розвитку професійних навичок.

Коментарі