За межами цілого, або як цікаво та ефективно вивчати дроби онлайн

 


Дроби часто є складним поняттям для учнів. Відтепер завдяки онлайн-ресурсам вивчення дробів стає захопливою та легкою справою. Тож ділюся з вами своїми улюбленими віртуальними іграми та сайтами, за допомогою яких вивчення дробів можна перетворити на цікавий і зрозумілий процес.
☑ Гейміфіковані платформи, як завжди, посідають перше місце мого списку. На Розумники та Learning.ua (у безкоштовному пакеті – одна гра на день) можна побачити низку інтерактиву з цієї теми. Платформа для вивчення математики Matific (є безкоштовний пакет) також подає багато незвичайних ігор. Практичні вправи для початкової школи від Самоучки також допомагають наочно пояснити тему.

☑ За допомогою найпростіших конструкторів завдань https://learningapps.org, https://wordwall.net та інтерактивних аркушів https://www.liveworksheets.com можна відшукати або самостійно створити безліч інтерактиву за вказаною темою на будь-який колір і смак.

☑ Практичні завдання онлайн для початкової школи можна знайти на сайті Розвиток дитини

Стіну дробів, що складається з шарів цеглинок, які вмикаються і вимикаються, можна використовувати для дослідження та порівняння дробів.

Десяткова сітка дозволяє розділити квадрат або коло на потрібну кількість частин, які можна пофарбувати в різні кольори, а потім представити їх у вигляді дробів, десяткових дробів або відсотків.

Дробові смуги – це інтерактивний інструмент, що допомагає візуалізувати дроби. За допомогою онлайн-смужок учні можуть моделювати дроби, розв’язувати задачі на дроби, порівнювати та досліджувати еквівалентні дроби тощо.

☑ Інтерактивний інструмент Десяткові смуги допомагає візуалізувати десяткові числа. З його допомогою можна досліджувати та порівнювати десяткові числа.

☑ Використовувати Дробові кола так само легко, як піцу чи торт. За допомогою віртуальних маніпуляцій учні можуть уявити як ділять торт на рівні частини і показати це наочно.

☑ Використання Смуги дробів чудово підходить для дослідження дробів та визначення еквівалентних дробів. Щоб змінити чисельник і знаменник, необхідно натискати на стрілки, після чого можна перетягнути смугу на діаграму вище.

☑ Дослідити концепцію дробів також допоможуть ігри Fraction Bars та Math Bars

☑ Цифровий урок від Mozaik education та гру Вечірка з піцею доречно використовувати при поясненні теми дробів в початковій школі, а різноманітні вікторини допоможуть закріпити вивчену тему. Потрібна реєстрація.

Новатіка пропонує навчальні завдання до 8-го класу включно, з теми вивчення дробів можна відшукати багато інтерактивну, наприклад Обери малюнок, Визначаємо дріб за малюнком, Збірка інтерактивних завдань, Звичайні дроби 5 клас, Звичайні дроби множення та ділення 6 клас, тощо. На сайті є не лише інтерактивні завдання, а й презентації, відеоуроки, тестові завдання.

☑ Fraction Forest – це серія дослідницьких ігор, що складаються з багатьох рівнів, на кожному з яких тваринка думає про якесь завдання. У грі Знайди довжину тваринка думає про потрібну їй частку і задачею гравця є надати, заповнивши потрібний розмір. Гра на додавання та віднімання дробів складається з декількох рівнів. Натискайте на цифрову клавіатуру, щоб ввести відповідь. Всі ігри можна інтегрувати в Google Classroom.

☑ У грі Допоможи прибульцю необхідно знайти автобусну зупинку на числовій прямій та розмістити фігурку в потрібному місці.

☑ У грі Puzzle Pics потрібно встановити відповідність між дробом і його зображенням та помістити шматок пазлу на малюнок відповідного дробу.

☑ Розташуйте дроби в грі Beach Surprise – натисніть на дріб а потім на його місце на числовій прямій.

☑ Pizza Pandas – це гра на швидкість, в якій потрібно обрати частку. Що відповідає залишкам піци.

☑ Порівнювати дроби цікаво з грою Monster Stroll Fractions

☑ У Triplets необхідно створити однакові групи, кожна з яких повинна містити дріб, десятковий дріб і відсоток.

☑ З допомогою гри Bin, Bing, Bingo можна відшукувати дріб на числовій прямій та тренувати увагу.

☑ Попрактикуватися з дробами допоможуть ігри Зроби прапор та Порівняння дробів (два варіанти гри – Дроби та Змішані числа)

☑ Безліч ігор на вивчення дробів є на сайті Math Games - https://www.mathgames.com/fractions

That Quiz – це безкоштовний сервіс для вчителів , які хочуть замінити паперові тести на онлайн-тестування. Онлайновий класний журнал дає змогу швидко аналізувати успішність класу та індивідуальний прогрес учнів. З його допомогою можна визначати та обчислювати дроби.

Online MSchool – це різноманітні вправи і задачі з математики різної складності, серед яких можна знайти Приклади і задачі з дробами та Приклади і задачі з десятковими дробами, а також онлайн-калькулятори.

☑ Ще один відомий спосіб унаочнення вивчення дробів – кубики Лего. Завітати до віртуальної лабораторії вивчення дробів можна за посиланням.

Нехай навчання стане для ваших учнів захопливою пригодою!

Коментарі