Як навчити дитину з РАС ставити запитання і чому це важливо


Навчити дитину з розладом аутистичного спектру (РАС) ставити запитання - дуже важливо, адже це позитивно впливає на її комунікативні навички, розвиток когнітивних здібностей та соціальну адаптацію. Вміння ставити запитання – важлива навичка, тому що:
1. Сприяє розвитку мовлення, адже дитина вчиться вживати різноманітні питальні конструкції.
2. Допомагає активізувати когнітивні процеси, стимулює цікавість до навчання і пізнання нового, розвиває навички самостійного здобуття інформації.
3. Покращує соціальну взаємодію. Це допомагає краще розуміти оточуючих, вступати в діалог, виявляти інтерес до інших людей. Вміння ставити запитання допомагає знижувати бар’єри спілкування, що полегшує адаптацію до різних ситуацій.
Дітей з РАС важливо навчати не лише відповідати на запитання, а й ставити їх.

Анімована гра «Ставимо запитання» (Power Point) - це 75 слайдів з різноманітними соціальними ситуаціями, до яких треба вигадати запитання (що часто є досить складним завданням для учнів з РАС). 
До кожної ситуації – два рівня складності (необхідно обрати запитання, що підходять до картинки або самостійно вигадати якомога більше запитань), при натисканні на правильні варіанти запитань – вони збільшуються, а неправильні – зникають. З можливістю редагування.

Навчання дитини з РАС ставити запитання – це тривалий процес, який потребує терпіння, але такі зусилля мають велике значення для розвитку дитини і її успіхів у майбутньому.
Всі анімовані презентації - тут
Замовити можна через групу Дистанційка SOS або Контакти

Коментарі